Rimpels; voor de één ergenis voor de andere horen ze er gewoon bij. Nu ik inmiddels de 30 ben gepasseerd word ik me steeds bewuster dat ze er zijn en niet meer uit zichzelf weggaan.

 

Toen ik 8 jaar geleden begon te werken als huidtherapeut vroegen mensen mij nog wel eens: “Wat kun je nou doen tegen rimpels”. Mijn antwoord was meestal dat ik niet erg geloofde in het gebruik van crèmes. En dat preventie in de vorm van gezond leven de beste preventie is. Dus niet roken, alcohol met mate, weinig suikers, voldoende water drinken, genoeg slapen en goed je huid beschermen tegen de zon. Preventie blijft een belangrijk onderdeel, maar de juiste producten met de juiste ingrediënten kunnen een bijdrage leveren aan het vertragen van het verouderingsproces.

Veel huidverzorgingsproducten zijn erop gericht om de huid een comfortabel gevoel te geven en een optische verbetering. Maar wat we willen zijn producten die de huid activeren en stimuleren. Zo kwam ik bij de producten van dr. Obagi, welke de lijn ZO Medical en ZO skin health heeft ontwikkeld. En zoals met alles wat ik adviseer en doe in de praktijk wil ik het zelf ondervinden. En gebruik ik dus ook al meerdere jaren naar tevredenheid de producten van ZO medical en ZO skin health.

 

Dr. Obagi bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Zijn healthy-skin concept staat voor huidverbetering op medische en niet-medische wijze, met uitgebreide, klinisch bewezen resultaten.

 

De volgende vezels en cellen zijn van belang voor een mooie huid. Collageen zorgt voor stevigheid in de huid en elastine voor soepelheid en veerkracht. Vanaf je 25ste levensjaar gaan de processen in je huid langzamer werken en start de veroudering/aftakeling.

 

Verouderde huid kenmerkt zich door een doffe uitstraling, droogte, huidverslapping, pigmentvlekken, verwijde vaatjes en grove poriën. Deze schade is al in ontwikkeling voordat je het gaat zien wanneer je niks aan preventie doet.

 

Anders dan traditionele anti-aging huidverzorgingsproducten werkt ZO Skin Health op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden. Het ‘ZO Saturation Program’ helpt om optimale huidgezondheid te creëren door meerdere ‘lagen’ retinol, antioxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen, om zo het herstel van de huid te versnellen en de huid te verbeteren. Dr. Obagi raadt een 5-stappen programma aan (Reinigen, Activeren, Stimuleren, Kalmeren + Voeden, Beschermen), waarin producten worden gebruikt die echt uniek zijn.

 

Wilt u ook eens advies op maat over uw huid en de verbeteringsmogelijkheden. Wij adviseren u graag hier over.

 

Naast goede producten hebben we binnen de praktijk nog meer mogelijkheden voor huidverbetering.

 

Zoals peelings, microneedling en licht- en laserbehandelingen.

Laat een reactie achter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie