Acne behandelen Reeuwijk

Acne is een klacht die veel voorkomt voornamelijk bij pubers, maar ook boven die leeftijd kan het voorkomen. Het kan psychisch belastend zijn, maar ook geeft het wel eens jeuk of pijn. Acnetherapie kan een goede  oplossing zijn.

Hoe werkt het?

De aard van de behandeling is afhankelijk van de huid, aandoening en eventueel medicijngebruik. De huidtherapeut zal een reiniging uitvoeren met op de huid afgestemde producten. Daarna zal er een dieptereiniging worden uitgevoerd, dit houdt in dat de puistjes en mee-eters worden uitgedrukt. De behandeling is er op gericht de huid grondig te reinigen, waardoor er minder ontstekingen en littekens zullen ontstaan.


Behandelingen

In de meeste gevallen zal de behandeling om de vier weken plaatsvinden. Wanneer de huid rustiger wordt kan de interval van de behandelingen groter worden. Het is wel aan te raden om zo nu en dan een behandeling te plannen om uw huid zo gezond mogelijk te houden.

Behandelmethoden

De acne behandelingen kunnen worden uitgebreid of gecombineerd met peelingen. Of in een later stadium om acne schade later te herstellen met de fractionele laser.

Na de behandeling en thuisadviezen

Nadat de actieve acne is verminderd, kunnen er in sommige gevallen littekens achterblijven. In dat geval kan er gekozen worden om een peeling of microneedling toe te passen. Of om de huidstructuur te verbeteren door middel van de non-ablatieve fractionele laser.

Om de rode vlekjes en puistjes minder te laten opvallen kan het fijn zijn een goed camouflage product te gebruiken. Wij adviseren hiervoor lycogel of oxygentix. De huidtherapeut zoekt samen met u naar een geschikte kleur. Deze camouflageproducten zijn ademend en hebben eigenschappen die de huid rustiger maken.

De huidtherapeut kan u ook adviseren welke huidverzorgingsproducten u het beste kan te gebruiken.

Door onze ruime ervaring op het gebied van acnetherapie bereiken we snel resultaat. Niet alleen worden de resultaten geboekt door de behandelingen.

Het gebruik van thuisproducten draagt daar tevens ook aan bij. Wij adviseren voor thuis de producten van ZO medical. De drie basis stappen zijn dan de reiniger (normaclense, foamaclense of oilaclense) de cebatrol dit zijn pads met 2% salicylzuur en de aknetrol welke o.a. benzoylperioxide bevat.

  • Reinig de huid ‘s avonds en ‘s ochtends met een reinigingsproduct speciaal voor de vette/gemengde huid, zoals ZO Medical van Obagi
  • Gebruik om de paar dagen de scrub om de huid te exfoilieren. Vitascrub of exfoiliating polisch van Zo Medical of ZO Skin Health
  • Vermijd bepaalde voedingsmiddelen wij kunnen u hierover informeren.
  • Druk zelf je puistjes niet uit dit kan littekens veroorzaken.
  • Gebruik speciale make-up zoals Lycogel of Oxygenetix

Vergoeding acnetherapie

Acnebehandelingen worden vaak vergoed door zorgverzekeringen vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van dit budget kan wisselen per verzekering. In de polis staat aangegeven Wat de verzekering vergoed en of er een verwijzing nodig is van de huisarts of specialist.

Lees  op deze pagina  meer over de klacht acne.

Acne behandelen Reeuwijk