Acne

Krijg acne onder controle.

Van (jeugd)puistjes, mee-eters, zwarte puntjes, pukkels, een rode huid met witte kopjes tot een ontstoken en onzuivere huid. Onze acne specialisten zien deze vormen van acne dagelijks. Niet alleen bij pubers maar ook bij volwassenen.

Door gevoelens van pijn, schaamte en angst kan acne een flinke stempel drukken op uw dagelijkse leven. Weet dat u niet de enige bent met dit vervelende huidprobleem en dat het ook anders kan.

Wij zien namelijk dagelijks dat acne goed onder controle te krijgen is. Hoe? Door acneproblemen bij de wortel aan te pakken. Wij behandelen daarom niet alleen acne symptomen, maar adviseren ook hoe u deze symptomen zoals mee-eters, puistjes en ontstekingen voorkomt.

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Acne in het kort

Acne (of ance vulgaris) is een aandoening van de talgklierfollikel. We zien acne zoals puistjes vaak beginnen in de puberteit. In deze leeftijdsperiode veranderen hormonen het lichaam en daarmee ook de talgklieren in het gezicht, borst en rug. De talgklieren worden groter en produceren meer talg. De talg wordt ook dikker van samenstelling.

Alles over acne

1. Hoe ontstaat acne?

Het gaat mis op het moment dat de talgklieren te veel talg produceren. Daardoor raakt de uitgang van de klier verstopt. Deze verstopte uitgangen zien eruit als zwarte puntjes (mee-eters) of kleine witte bolletjes. Ze worden ook wel comedonen genoemd.

Een bacterie in de talgklier, de propionibacterium acnes, zet het talg om in vetzuren. Het gevolg? Door de vetzuren zet de verstopte talgklieruitgang zich steeds verder uit en barst hij uiteindelijk open. Dit veroorzaakt ontstekingen zoals rode bulten en puistjes, al dan niet met pus.

Acnevormen kunnen naast een teveel aan talg en verstopte talgklieruitgangen ook door make-up, chemicaliën en druk en/of wrijving op de huid ontstaan. Ook kan sommige medicatie acne veroorzaken.

2. Welke soorten acne zijn er?

Er zijn verschillende vormen acne. De bekendste vorm zijn jeugdpuistjes die acnespecialisten acne vulgaris noemen.

Acne tarda is de jeugdpuistjesvorm die voorkomt op latere leeftijd. Het beeld is hetzelfde als bij acne vulgaris.

Acne conglobata is een heftigere vorm acne. Bij dit type zie je veel grote huidontstekingen die erg pijnlijk kunnen zijn. Vaak komt deze acne voor bij puberjongens. Acne conglobata kan tot na je twintigste aanwezig blijven en soms zelfs tot aan het 40e jaar.

Acne ectopica, oftewel hidradenitis suppurativa, is een andere acne vorm. Dit zijn chronische ontstekingen van de haarzakjes. In de liezen en oksels zijn de ontstekingen te zien. Roken en overgewicht kan deze klacht verergeren.

3. Wat kun je doen tegen acne?

Bekijk onze behandeling om acne onder controle te krijgen.

4. Wat kost een acne behandeling?

Bekijk onze tarievenlijst.

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Sanne van de Kuil, huidtherapeut

Locatie(s): Gouda

Sanne is een van onze acne experts. Zij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw acne onder controle krijgt.

Maak kennis met onze specialisten

Lees meer over acne

Glow Facial

Glow Facial

De Glow Facial bij Kliniek Groene Hart [video width="720" height="1280"...

Dermaceutic behandelingen

Dermaceutic behandelingen

Wij zijn heel trots en blij aan te kondigen dat wij vanaf heden behandelingen en producten aanbieden van Dermaceutic....

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030