De schaamstreek. Een onderwerp waar ikzelf niet graag over praat. Want; hoe ‘hoort’ het daar beneden eruit te zien? Is een beetje haar oke? Of moet het kaal? En gebruik ik een scheermes of een epilator? Of ben ik dapper genoeg om een Brazilian wax te proberen…


Een Brazilian wax is een behandeling waarbij ze al het haar op en rondom je schaamstreek verwijderen door middel van speciale wax. Het voordeel van een Brazilian wax is dat de haartjes langer wegblijven. De haartjes worden met de haarwortel verwijderd. Dit gebeurt niet bij het scheren. Ook heb je minder last van jeuk en ingegroeide haartjes. De haartjes die terug groeien zijn minder stug en hard. Een Brazilian wax zorgt voor minder irritaties op de huid.
Voor mij waren deze voordelen genoeg reden om het een keer te proberen. Ik heb namelijk last van ingegroeide harde en stugge haartjes. Om de dag stond ik met mijn scheermes mijn schaamstreek te scheren en mijn huid werd er niet beter op.
Voordat je een Brazilan wax laat doen is het handig om te weten dat je 2 weken van tevoren niks hoeft te doen. Dus laat de haartjes groeien, ga niet scheren. Je mag nog wel scrubben. Scrubben zorgt ervoor dat de haartjes iets losser in het haarzakje zitten.
Tijdens de behandeling wordt er warme wax met een spatel aangebracht op en rond de schaamstreek. Dit is een speciale wax die zacht is voor de huid, het is een wax zonder strips. Nadat de wax is aangebracht wordt het lichtjes aangedrukt zodat alle haartjes in de wax zitten. De wax droogt op aan de lucht en kan eraf getrokken worden. De specialist spant de huid en trekt soepel de wax eraf. Ik kan niet zeggen dat het pijnloos is. Je voelt het zeker wel en op bepaalde plekken is het erger.


Na de behandeling wordt de huid goed gekoeld met aloe vera. Het advies is om katoenen ondergoed te dragen en geen strakke skinny jeans of legging. Dit omdat de huid erg gevoelig is. De haartjes blijven 3 tot 8 weken weg. Hoe vaker je waxt hoe langer de haartjes wegblijven.

 

Auteur: Shelley Wielkens, schoonheidsspecialiste bij Huidtherapie Groene Hart