Camouflagetherapie


Camouflagetherapie kan  worden toegepast op verschillende huid aandoeningen. Hieronder wordt besproken voor welke aandoeningen camouflage mogelijk is. Camouflage biedt een tijdelijke oplossing, de therapie is erop gericht huidaandoeningen minder opvallend te maken. Dit gebeurt met camouflageproducten die huidvriendelijk en veeg-en watervast zijn. De camouflageproducten bevatten meer pigmenten dan andere producten zoals gewone make-up waardoor de camouflage beter dekkend is. In de praktijk wordt gewerkt met het camouflageproduct Dermacolor, Oxygentix of Lycogel.

Voor welke huidaandoeningen camouflagetherapie is geschikt:
Camouflage kan worden toegepast op donkere-, lichte-en rode huidaandoeningen en ontsierende littekens. Of moedervlekken.
Bij pigmentatiestoornissen zoals: Zwangersschapsmasker (melasma), Vitiligo, Pityriasis versicolor

Hoe ziet een behandeling eruit.

Tijdens de eerste behandeling wordt er samen met de u een kleur bepaald. Dit gebeurt uit een varia van kleuren. Soms kan er volstaan met één kleur in andere gevallen kan het nodig zijn om twee kleuren te mengen. U gaat naar huis en kan zo bepalen of u tevreden bent met de uitgekozen kleur. Wanneer dit het geval is wordt de kleur besteld en zal de vervolgafspraak erop gericht zijn om u het aanbrengen van de camouflage aan te leren.

Daarna kunt u zelf thuis het product aanbrengen wanneer dit gewenst is.

Vergoeding camouflagetherapie

Als de klacht zich in het gezicht of handen bevindt dan kan het zijn dat de verzekering hier een vergoeding voor geeft. Soms is dit alleen voor het consult camouflagetherapie. En een aantal verzekeringen vergoedden ook de producten.

In uw polis kunt u dit nakijken.

Camouflagetherapie kan ingezet worden bij vitiligo, wijnvlekken, acne, pigmentklachten en littekens.

Lycogel het product geschikt voor alle huidtypen. Geeft een mooie dekking zelfs bij huidklachten