chloasma

Veel dames onder ons starten op vroege leeftijd met “de pil”. Er zijn verschillende redenen dat we aan de pil gaan, voornamelijk te maken met klachten rondom menstruatie, anti- conceptie en huidproblemen (overigens helemaal niet altijd de beste keuze bij acne, hierover snel meer!). De pil is de boosdoener van chloasma, oftewel de “pigment- snor”. Dit is ook het grootste verschil met melasma, wat veroorzaakt kan worden door meerdere factoren zoals een te hoog testosteron- gehalte bij zwangerschap, schildklierhormonen, IVF behandelingen en nog veel meer!

In de literatuur worden chloasma en melasma als synoniemen gebruikt, waarschijnlijk omdat het allebei om hormonaal pigment gaat. Chloasma ziet er wolk- achtig uit en melasma heeft andere voorkeursplekken. Het blijft wel een klinisch beeld; dus na uitvragen van de belangrijkste feiten en de locatie van het pigment kunnen we bepalen waar de oorzaak vandaan zou kunnen komen.

Chloasma en melasma zijn beide behandelbaar, bij de een beter dan bij de ander maar zoals bij elk pigmentprobleem: met de juiste producten, behandeling en aanpassingen van levensstijl kun je het resultaat van een behandeling onderhouden!

Wij laseren deze klachten nooit. Door het laseren breng je hitte in de huid wat een verergering van het probleem kan geven. De gouden standaard bij deze problematiek is product gebruik al dan niet in combinatie met peelings. Sinds kort gebruiken we de ME-LINE producten en behandelingen. Of een protocol van ZO Skin Health.

Voor meer vragen over pigment, de behandelingen ervan en verdere informatie over huidverbetering kunt u contact met ons opnemen.

Auteur: Sanne vd Kuil