Coagulatietherapie

Coagulatietherapie kan worden toegepast bij verschillende  huidoneffenheden, zoals steelwratjes, ouderdomswratjes, vetbultjes, moedervlekken, vaatafwijkingen en andere ontsierende huidaandoeningen.

Hoe werkt het?

Coaguleren is het verwarmen van de aandoeningen waardoor deze verdwijnt. Hiervoor gebruiken we de Zapper. Coaguleren voor aandoeningen zoals een spider naevi, bloedblaren of kleine vaatafwijkingen, wordt gebruik gemaakt van een heel dun naaldje welke heel oppervlakkig in de huid wordt gebracht. Via het naaldje wordt warmte in de huid gebracht en kan de klacht worden weggenomen. Als het te behandelen gebied uitgebreider is kiezen we de laser. Voordat we deze huidoneffenheden behandelen beoordelen we de plekjes of deze goedaardig zijn en deze derhalve verwijderd kunnen worden.

Behandelingen

Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de te behandelende plekjes zijn 1-2 behandelingen nodig. Vaak is de klacht na 1 behandeling verdwenen in sommige gevallen is een nabehandeling nodig.

Na de behandeling en thuisadviezen

Na de behandeling zijn de plekjes wat donkerder gekleurd. Na 5-10 dagen zijn de behandelde plekjes genezen zonder littekens achter te laten. Het is van belang om na behandeling met coagulatie het behandelde gebied zoveel mogelijk uit de zon te houden. Niet aan de kleine  korstjes die soms kunnen ontstaan te krabben, deze vallen vanzelf af.
Het herstel kan evt. worden bevorderd door bijvoorbeeld Calendula of een vette crème  te smeren.

Lees hier meer over de verschillende huidafwijkingen die behandeld kunnen worden met coaguleren.