Couperose behandelen

Couperose is een veel voorkomende klacht met name als we ouder worden gaan de haarvaatjes verwijden. Hierdoor ontstaat couperose. Met de ellipse laser kunnen vaatafwijkingen zoals couperose, rosacea, bloedblaren, aarbeienvlekken en wijnvlekken behandeld worden.

Hoe werkt het behandelen van couperose?

Met een uniek systeem, welke een specifieke golflengte uitzendt, wordt het bloed wat zich in de vaatjes bevindt verwarmd. Hierdoor worden de vaatjes (couperose) vernietigd, waardoor de klacht wordt verminderd. Voor de behandeling mag de huid niet  gebruind zijn. Als de huid gebruind is door de zon, dan kan het pigment in de huid het licht van het systeem absorberen. Hierdoor kunnen tijdelijke pigmentverschuivingen ontstaan.

Behandelingen

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de klacht zullen er 1-4 behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen zit een tussenpoze van minimaal zes weken. De afspraak duurt 30 minuten.

Na het behandelen wordt er aloe vera aangebracht om de warmte uit de huid te halen.

Na zes weken plannen we een controle afspraak het resultaat te beoordelen en te bekijken welke wensen er nog zijn.

Na de behandeling en thuisadviezen

Gelijk na de behandeling zal de huid warmer en roder zijn. De dag erna kan er  zwelling zijn onder de ogen en bij de wangen. De vaatjes die gelaserd zijn zullen de dagen erna wat donkerder opkleuren en meer zichtbaar zijn. Dit duurt een aantal dagen.

24 uur na de behandeling mag u niet naar de sauna gaan, warm douchen en  geen alcohol nuttigen, omdat we de doorbloeding in de huid niet willen verhogen.
Minimaal vier weken na de behandeling de zon vermijden en een sunblock met factor 30 of hoger smeren.

De sunblock dient elke twee uur opnieuw aangebracht te worden om voldoende beschermd te zijn

Niet krabben aan eventuele korstjes en de huid kan voorzichtig in worden gesmeerd met een vettere zalf of Calendula.

Lees hier meer over couperose en vaatafwijkingen

Rosacea laserbendeling