Laserbehandeling bij couperose en vaatafwijkingen

Huidverzorging en huidverbetering alleen voor vrouwen? Dat is allang niet meer zo. Steeds meer mannen vinden de weg naar de huidtherapeut. In deze blog worden de meest uitgevoerde behandelingen bij mannen besproken. Misschien is een van deze behandelingen ook wel wat voor u?

Acne
Acne is een veel voorkomend probleem bij jongens en mannen, de verdeling tussen mannen en vrouwen is bij ons in de praktijk 50-50! Vooral tijdens de pubertijd kan de acne heftig opspelen; op de rug, borst en/ of gelaat. Vaak is dit goed te behandelen doormiddel van een reiniging in combinatie met peelings. Thuis kan er verder behandeld worden met verzorgingsproducten. Onze huidtherapeuten kunnen u hierover adviseren.

Acne littekens
Bij mannen die acne gehad hebben en waarbij dit gelukkig over is gegaan zie je soms dat er littekens over zijn gebleven. Deze littekens kunnen erg storend zijn. Doormiddel van Microneedling en Fractionele laser kunnen deze littekens behandeld worden.
Storende haargroei
Ook mannen kunnen zich erg storen aan bepaalde haargroei. Dit kan zijn de lijn langs de baard (hals/ wangen) of bijvoorbeeld een haargrens op het voorhoofd. Deze haren kunnen natuurlijk op verschillende manieren verwijderd worden, zoals scheren, harsen of epileren. Een methode om haargroei blijvend te verminderen is laserontharing. Tijdens een intake kan besproken worden of dit ook voor u mogelijk is.

Roodheid in gelaat
Roodheid in het gelaat ontstaat door zichtbare kleine bloedvaatjes. Deze roodheid van in meer en mindere mate aanwezig zijn en kan erg storen. De vaatjes kunnen door middel van coagulatie therapie, waarbij er met een klein naaldje stroom het vaat in wordt gestuurd of doormiddel van IPL (lichttherapie) behandeld worden. Bij de heren zien we dit vaak rondom de neus.
Fibromen, ouderdomswratjes, xanthelasma
Vaak krijgen mannen op zekere leeftijd last van plekjes of bultjes op de huid zoals steelwratjes, ouderdomswratjes of xanthelasma rond de ogen. Dit soort plekjes of bultjes kunnen verwijderd worden met behulp van laagstroom, dit noemen we coaguleren. De plekjes of bultjes worden dan weggebrand met een zapper. Na de behandeling zal het dan als een schaafwondje verdwijnen.

Pigment door zonneschade
Ook pigmentvlekjes komen op zekere leeftijd tevoorschijn op de huid. Deze vlekjes worden veroorzaakt door zonschade die in het verleden is opgelopen. Tijdens een intake kan er naar de vlekjes gekeken worden en wordt er bepaalt of behandeling mogelijk is. De vormen van behandeling zijn stikstof en IPL.

Pedicure
Zeker ook voor de heren: verzorging van de voeten! Een van de grootste afknappers is toch echt wel onverzorgde voeten in een zomer-slipper. Denk eraan mannen!