Laserbehandeling (acne)littekens 

De Frax 1550 is een fractionele non-ablatieve laser. Deze laser is uitermate geschikt voor het behandelen van allerlei littekens. Denk hierbij aan acnelittekens, chirurgische littekens, striae etc. Hiernaast  is deze laserbehandeling zeer geschikt tegen huidveroudering.

Hoe werkt het?

Met een uniek lasersysteem, welke een specifieke golflengte uitzendt, stuurt deze laserstralen in de lederhuid. Dit is de laag onder de opperhuid. Hierdoor worden de cellen in de lederhuid gestimuleerd die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Wat zorgt voor huidvernieuwing en huidverstrakking.

Doordat de weefsels worden verbeterd ontstaat er egaliteit van de huid en vermindering van acne littekens en deukjes.

De huid wordt eerst gereinigd, daarna wordt de laserkop op de huid geplaatst deze maakt miniscuul kleine gaatjes in de huid. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld door de ingebouwde koeling in de laser. Tijdens de behandeling voelt het alsof er warme prikjes in de huid worden gegeven.

Behandelingen

Bij acnelittekens  zijn er ongeveer  3-5 laserbehandelingen nodig met tussenpozen van vier weken. Het effect van de laser werkt langer door in de huid na minimaal 3 maanden is te zien wat het uiteindelijke effect is geweest van de behandelingen. Wanneer de littekens jong zijn zal er sneller resultaat behaald worden.

Na de behandeling en thuisadviezen

Het voordeel van een deze laserbehandeling is dat er weinig down-time is. Wat we bedoelen met down-time is de tijd die het herstel kost na de behandeling. Weinig down- time is natuurlijk erg fijn, want we willen gewoon onze dagelijkse dingen blijven doen.

  • Na de behandeling is de aangetaste huid wat rood en eventueel gezwollen. Dit kan tot ca. 3 dagen aanhouden. Tot ongeveer een week na de behandeling kan uw huid wat ruw aanvoelen, dit is een beetje te voelen maar over het algemeen niet te zien.
  • Minimaal vier weken na de behandeling zon vermijden en een sunblock met factor 30 of hoger smeren.
    Niet krabben aan eventuele korstjes en de huid kan voorzichtig in worden gesmeerd met een vettere crème of Calendula.
  • Indien u producten met retinol gebruikt stop het gebruik hiervan 5 dagen voor de behandeling. Retamax en Brightenex van ZO Medical zijn producten met retionol. Vitamine A zuur is ook retinol.
  • Als u antibiotica gebruikt moet het gebruik daarvan twee weken voor aanvang van de behandeling worden gestaakt.

Vergoeding acnelittekens

Het behandelen van acnelittekens kan in sommige gevallen vergoed worden door de zorgverzekering. De schade ontstaan door de acne valt onder de vergoeding acnetherapie. In de polis van de zorgverzekering is te vinden wat de hoogte van de vergoeding is.

Lees hier meer over de verschillende soorten littekens. Tijdens een persoonlijk consult wordt er bekeken welke methode van behandelen het beste geschikt is.

laserbehandeling met de frax 1550 bij huidtherapie groene hart