Behandeling vaatafwijkingen

Met de ellipse laser/ lichtsysteem  kunnen veel verschillende vaatafwijkingen zoals couperose (rode adertjes) , roodheid wangen en neus, rosacea, bloedblaren, aarbeienvlekken, wijnvlekken en haemangiomen behandeld worden. Het verschilt per aandoening hoe snel er resultaat behaald wordt. Tijdens het consult worden de mogelijkheden en verwachtingen besproken door onze huidtherapeuten.

Lees meer over welke  aandoeningen er behandeld kunnen worden.

Hoe werkt het?

Met een uniek lasersysteem, de Ellipse Nordlys  welke een specifieke golflengte uitzendt, wordt het bloed wat zich in de vaatjes bevindt verwarmd. Hierdoor worden de vaatjes vernietigd en de omringende huid blijft intact, waardoor de klacht wordt verminderd.  De Ellipse Nordlys heeft extreem korte pulsen hierdoor kunnen ook de lastigere vaatafwijkingen met goed resultaat worden behandeld.

Wat voorafgaand aan de behandeling van belang is dat de huid niet gebruind is.

Behandelingen


Afhankelijk van de uitgebreidheid van de klacht zullen er 1-3 behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen zit een tussenpoze van minimaal vier weken. De behandeltijd varieert van 10-25 minuten.

Na de behandeling en thuisadviezen


Gelijk na de behandeling zal de huid warmer en roder zijn. De dag erna kan er wat zwelling zijn onder de ogen en bij de wangen. De vaatjes die gelaserd zijn zullen de dagen erna wat donkerder opkleuren en meer zichtbaar zijn. Dit duurt een aantal dagen.

24 uur na de behandeling niet naar de sauna, warm douchen en  geen alcohol nuttigen, omdat we de doorbloeding in de huid niet willen verhogen.
Minimaal vier weken na de behandeling zon vermijden en een sunblock met factor 30 of hoger smeren.
Niet krabben aan eventuele korstjes en de huid kan voorzichtig in worden gesmeerd met een vettere zalf of Calendula.

Rosacea laserbendeling