Laserontharen

Overbeharing is een veel voorkomend probleem. Het kan psychisch zeer belastend zijn met name wanneer het zich in het gelaat bevindt. Laserontharen is nog steeds de gouden standaard om deze klacht te verminderen.

Hoe werkt het?

Ontharen met laser gaat vele malen sneller dan ontharen door middel van elektrische epilatie. Met de kop van het laserapparaat worden energiepulsen in de huid geschoten. De energie reageert op het pigment in de haar. De haar absorbeert de energiepuls (warmte) en het haarzakje wordt vernietigd. Doordat de laser reageert op het pigment in het haar is het belangrijk dat het verschil tussen de huidskleur en de haar het grootst is. In de praktijk wordt gewerkt met de Lightsheer diode laser. Uit onderzoek is gebleken dat dit één van de meest effectieve methoden is van permanente haarreductie.

Laserontharen is geschikt voor het gezicht en lichaam. Ook mannen kunnen behandeld worden voor bijvoorbeeld het ontharen van de rug, baardstreek, billen, buik, schaamstreek en borsthaar. Transgenders zijn vaak ook gebaat bij het behandelen van overtollig haar door middel van laseren.

Vrouwen ervaren na het scheren ook vaak irritatie. Door een aantal keer te laseren is deze klacht goed te verhelpen. Ook bij ingegroeide haren is de laser een uitkomst. Daarnaast kunnen ook speciale hulpvragen worden behandeld zoals het gebied rondom een stoma laseren, genitaal laseren bij transgenders of laseren bij een haarnestcyste (sinus pilonidalis).

Laat u altijd goed voorlichten over de manier van ontharen, er zijn wel degelijk verschillen tussen laser of IPl ontharen. Wees kritisch en stel vragen. Voorwaarden om het beste resultaat te bereiken is o.a. het gebruik van de juiste apparatuur (Lightsheer diode laser). Dat de apparatuur goed wordt onderhouden en de wijze waarop er behandeld wordt. Als de juiste apparatuur wordt gebruikt, maar de instelling is niet optimaal zal er minder resultaat behaald worden of zijn er meerdere behandelingen nodig.

De behandelingen in onze praktijk worden uitsluitend uitgevoerd door deskundige huidtherapeuten, welke jaarlijks worden bijgeschoold om de kennis up-to-date te houden.

Behandelingen

Er zijn tussen de 5-8 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. De behandelingen worden om de +/- 6 weken uitgevoerd voor oksels, bikinilijn (schaamstreek) en gelaat.

Voor benen en rug geldt een interval van 10-12 weken. De behandelingen zijn niet geheel pijnloos, maar worden goed verdragen.

Na de behandeling en thuisadviezen

De huid kan na het behandelen iets roder en warmer aanvoelen. Meestal is dit binnen enkele minuten of een paar uur weggetrokken.

Vier weken voor en na de behandeling mag de huid niet te veel blootgesteld worden aan zon of zonnebank, er kunnen namelijk pigmentvlekken ontstaan wnrneer de huid in de zon komt.

De haartjes mogen niet geëpileerd of geharst worden. U kunt de haartjes wel met een scheermesje verwijderen of ontharingscrème gebruiken.