Ik ga nooit zonder mascara de deur uit. Het gebruik van mascara geeft een liftend effect waardoor ik er frisser uitzie en het maakt je ogen ook wat groter.

Ik heb van nature geen lange wimpers. Mijn wimpers staan een beetje naar voren gericht dus niet echt liftend omhoog. Vroeger had ik een wimperkrultang waarmee ik mijn wimpers iets meer omhoog kreeg. Totdat ik hoorde dat het slecht is voor je wimpers en ze kunnen afbreken. Ik ben erop gaan letten en zag inderdaad soms wat wimperhaarrtjes op de tang zitten. Ik ben er gelijk mee gestopt.

Ik zocht naar een alternatief en kwam al snel uit op een lash lift.

Wat is een lash lift?

Een lash lift is een soort permanentje voor je wimpers waarbij je wimpers vanaf de aanzet omhoog worden gezet. Het is een manier om je wimpers langer en voller te laten lijken, zonder valse wimpers of lash extensions aan te brengen. Je eigen wimpers worden over een een siliconen pad heen gelegd, waarna er in verschillende fases verschillende vloeistoffen worden aangebracht. De grootte van de pad hangt af van de lengte van je wimpers – dat bepaalt hoe ver je wimpers gelift worden.

Daarna wordt er een permanentvloeistof aangebracht, die ongeveer 10 minuten blijft zitten. Dat wordt gevolgd door een fixerende gel, die zorgt dat de lift goed op z’n plek blijft. Als je wil kun je meteen ook je wimpers laten verven, dit gebeurt dan na afloop van het liften. Tenzij je van jezelf heel donkere wimpers hebt is dit wel aan te raden, want daardoor lijken je wimpers nog langer.

Het effect

Hier zie je een foto van mijn wimpers zonder mascara en zonder lash lift.

Deze foto is een uur voor de behandeling gemaakt.

Ik heb mijn wimpers niet laten verven want ze zijn al donker genoeg.

De lash lift behandeling duurt ongeveer 45 minuten zonder verven. Met verven duurt het ongeveer 60 minuten.

 

Hier zie je een foto direct na de lash lift zonder mascara.
Je ziet dat de wimpers gelift zijn, hierdoor lijkt het al wat voller.

Na de behandeling mag je 24 uur geen mascara op en mag je de wimpers niet natmaken.

 

 

Na 24 uur heb ik mascara (en concealer) opgedaan en zie hiernaast het resultaat.

Een lash lift blijft ongeveer 6 weken zitten en is niet schadelijk voor je wimpers.

Tevreden?

Ik ben nu al verslaafd aan een lash lift. Om de 6 tot 8 weken laat ik mijn wimpers weer liften. Het blijft onwijs goed zitten.
Ik zou het iedereen aanraden met wimpers die naar voren staan en lastig te liften zijn met een wimperkrultang of mascara.

Een lash lift is niet voor iedereen geschikt. Heb je heel korte wimpers, dan zal het resultaat wat minder drastisch zijn. Ook als je heel stugge wimpers hebt, zullen ze minder gelift worden. Houdt daar dus rekening mee. Ga altijd naar een gecertificeerd specialist.

 

Auteur: Shelley Wielkens schoonheidsspecialiste