Litteken therapie

De huidtherapeut kan problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken, zoals verharding, verkleving en bewegingsbeperking. Onder littekens vallen ook de acnelittekens deze kunnen verbeterd worden door middel van fractionele laser, peelings en microneedling.

Hoe werkt het?

Door middel van verschillende massagetechnieken mobiliseren we het litteken ter vermindering van jeuk en pijn, hypertrofie, verklevingen, doorbloedingsstoornissen en oedeem. Voor sommige littekens, zoals brandwondlittekens, chirurgische littekens, striae en acnelittekens wordt fractionele laser of microneedling ingezet om het weefsel zachter te maken.

Het kan ook zijn dat er een combi van behandelingen wordt gekozen om het gewenste doel te gebruiken.

Behandelingen

Van te voren is moeilijk in te schatten hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn. Littekens en bewegingsbeperking na een borstoperatie ten gevolge van kanker hebben vaak meerdere behandelingen nodig. In eerste instantie worden de behandelingen dan twee wekelijks uitgevoerd en later kan dit worden afgebouwd.

Na de behandeling en adviezen

Na de massagetechnieken om het litteken soepeler te maken kan de huid wat rood wat roder kleuren en een dag erna geeft het soms een beurs gevoel.

Huidtherapie Groene Hart heeft meerdere litteken behandelingen.


microneedling gezicht voor anti-aging bij huidtherapie groene hart