Microneedling

Microneedling is een techniek welke wordt uitgevoerd met de needlingpen. Deze heeft hele minuscule naaldjes welke in de huid worden gebracht om hele fijne perforaties te maken. Hierdoor gaat het lichaam nieuw collageen en elastine aanmaken en verharde weefsels worden zachter hierdoor.

Microneedling kan ingezet worden op chirurgische littekens, acnelittekens, striae en huidveroudering.

microneedling gezicht voor anti-aging bij huidtherapie groene hart

Hoe werkt het?

Microneedling gebeurt onder lokale verdoving van Emla zalf. Emla zalf is op recept te verkrijgen bij de huisarts. De huid wordt ingesmeerd met Emla zalf welke 30 minuten moet inwerken.

De needlingpen wordt over de huid bewogen, dit is vrijwel pijnloos. Er worden hele fijne gaatjes gemaakt, welke niet zichtbaar zijn met het blote oog. Het lichaam denkt dat er een genezingsproces in gang gezet moet worden. En stuurt groei factoren naar de behandelde huid. Hierdoor wordt de elastine en collageen aanmaak versterkt en de huid verbeterd.

Behandelingen microneedling

Om tot het gewenste resultaat te komen zijn er meerdere behandelingen nodig afhankelijk van de aandoening. Gemiddeld zijn er 4-6 behandeling nodig bij voorkeur in kuurvorm om de 4-6 weken. Tussentijds bekijken we de voortgang en worden er foto’s gemaakt om te evalueren.

Na de behandeling en thuisadviezen

Na de behandeling zal de huid roze of rood van kleur zijn. Dit is afhankelijk van de intensiteit en diepte waarop behandeld is.

U kunt uw dagelijkse dingen gewoon voortzetten na het behandelen.

De dagen erna kan de huid wat droog zijn en soms enkele schilfertjes geven.

Bescherm uw huid de periode na het behandelen met een sunblock factor 30 of hoger.

De huidtherapeut adviseert u over welke producten aan te raden zijn na de behandeling.