Pigmentbehandeling

Onder invloed van zon, hormonen en ontstekingen kunnen er pigmentklachten ontstaan. Het is een veel voorkomende hulpvraag in onze praktijk en er zijn hiervoor verschillende behandelmethoden. De behandeld huidtherapeut zal u informeren over de meest geschikte behandeling.

Lasertherapie

Met de laser kunnen vaatafwijkingen en pigmentvlekken verwijderd dan wel verminderd worden.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van het te behandelende gebied en varieert van 1 tot 3 behandelingen.

De genezing varieerd van enkele dagen tot ongeveer een week, om de genzing te bevorderen mag er gesmeerd worden met een verzachtende cremé, zoals calendula en is het van belang om niet te krabben aan eventuele korstjes.

Na de behandeling van de laser is het van belang 6 weken blootstelling aan zon te vermijden. Het advies is dan ook het gebruik van een sunblock met factor 50.

De volgende pigmentklachten komen in aanmerking voor de laser:
Ouderdomsvlekken / Levervlekken (lentigo), Café-au-lait vlek

Producten

Sommige pigmentklachten kunnen niet tot moeilijk met de laser behandeld worden, hiervoor maken we gebruik van specifiek afgestemde protocollen van dr. Obagi en zijn ZO Medical of ZO Skin Health lijn.

Tijdens het eerste consult bespreken we de mogelijkheden van de diverse behandelingen en wordt u goed geinformeerd over het gebruik van de producten.

De volgende pigmentklachten komen in aanmerking voor het gebruik van de producten: Zwangerschapsmasker (melasme)
Ouderdomsvlekken / Levervlekken (lentigo)
Café-au-lait vlek

Peelings

Naast de thuisproducten van ZO Medical of ZO Skin Health kan er op de praktijk een peeling worden uitgevoerd om de pigmentklachten te verminderen. Afhankelijk van het huidtype en de klachten wordt er een peeling gekozen zoals de Dermaquest TCA peeling, Pumpkin of de Skin Brite.

Lees hier meer over peelings

Camouflagetherapie

Naast pigmentbehandelingen raden wij u ook aan om onze pagina  over camouflagetherapie te bekijken: bekijk de pagina

Cryotherapie

Verschillende pigmentklachten kunnen ook behandeld worden met cryo therapie.

laserbehandeling pigmnetafwijkingen bij huidtherapie groene hart