Pigmentbehandeling

Onder invloed van zon, hormonen en ontstekingen kunnen er pigmentklachten ontstaan. Het is een veel voorkomende hulpvraag in onze praktijk en er zijn hiervoor verschillende behandelmethoden. De behandeld huidtherapeut zal u informeren over de meest geschikte behandeling.

Lasertherapie

Met de laser kunnen vaatafwijkingen en pigmentvlekken verwijderd dan wel verminderd worden.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van het te behandelende gebied en varieert van 1 tot 3 behandelingen.

De genezing varieerd van enkele dagen tot ongeveer een week, om de genzing te bevorderen mag er gesmeerd worden met een verzachtende cremé, zoals calendula en is het van belang om niet te krabben aan eventuele korstjes.

Na de behandeling van de laser is het van belang 6 weken blootstelling aan zon te vermijden. Het advies is dan ook het gebruik van een sunblock met factor 50.

De volgende pigmentklachten komen in aanmerking voor de laser:
Ouderdomsvlekken / Levervlekken (lentigo), Café-au-lait vlek

ME-Line

MeLine is de eerste en enige productlijn gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. Het is geschikt voor elk phototype, pigmentsoort of lichaamsdeel. De producten en behandelingen zijn super specialistisch en vereisen de nodige ervaring en kennis als huidtherapeut om zodoende het gewenste resultaat te bereiken. Het is erg belangrijk te weten dat de diverse karakteristieke eigenschappen van alle phototypes en te behandelen gebieden van invloed kunnen zijn op de toe te passen werkstoffen. Om verschillende complicaties, PIH en overmatige pigmentaanmaak te voorkomen is er een specifieke selectie gemaakt van de juiste werkstoffen in de juiste dosering. Een vereiste voor deze specialisatie is dat de huidtherapeut de nodige kennis in huis heeft.

Tijdens de intake beoordeeld de huidtherapeut of in aanmerking komt voor een behandeling met Me-Line. En krijgt u uitleg over het behandeltraject.

De eerste behandeling van de Me-line voor pigment in het gelaat bestaat uit een masker behandeling. De huid wordt gereinigd en er wordt een laag Me-line product aangebracht. Dit kan prikkelen op de huid. Na 30 minuten wordt deze verwijderd en aansluitend een serum en een sunblock aangebracht.

U krijgt een aantal producten mee voor thuisgebruik.

Me-Line foam om in de ochtend en avond mee te reinigen

Me line day en night creme. Voor in de ochtend en één voor  in de avond.

Me-Line moist ter bescherming en hydratatie van de huid ten tijden van het behandeltraject.

En een BB cream met SPF

De tweede behandeling is een ID behandeling. Bij deze behandeling maken we gebruik van microneedling om het een serum in diepere huidlagen te brengen.

Producten

Sommige pigmentklachten kunnen niet tot moeilijk met de laser behandeld worden, hiervoor maken we gebruik van specifiek afgestemde protocollen van dr. Obagi en zijn ZO Medical of ZO Skin Health lijn.

Of we behandelen de huid met een drietal behandelingen van de ME-LINE en thuisproducten.

Tijdens het eerste consult bespreken we de mogelijkheden van de diverse behandelingen en wordt u goed geinformeerd over het gebruik van de producten.

De volgende pigmentklachten komen in aanmerking voor het gebruik van de producten: Zwangerschapsmasker (melasme)
Ouderdomsvlekken / Levervlekken (lentigo)
Café-au-lait vlek

Peelings

Naast de thuisproducten van ZO Medical of ZO Skin Health kan er op de praktijk een peeling worden uitgevoerd om de pigmentklachten te verminderen. Afhankelijk van het huidtype en de klachten wordt er een peeling gekozen zoals de Dermaquest TCA peeling, Pumpkin of de Skin Brite.

Lees hier meer over peelings

Camouflagetherapie

Naast pigmentbehandelingen raden wij u ook aan om onze pagina  over camouflagetherapie te bekijken: bekijk de pagina

Cryotherapie

Verschillende pigmentklachten kunnen ook behandeld worden met cryo therapie.

laserbehandeling pigmnetafwijkingen bij huidtherapie groene hart