Rosacea behandeling

Rosacea is een klacht welke met diverse behandelmethoden verbeterd kan worden.

Met het ellipse IPL systeem kunnen vaatafwijkingen zoals couperose, rosacea, bloedblaren, aarbeienvlekken en haemangiomen behandeld worden. Wanneer er bij rosacea veel fijne vaatjes aanwezig zijn kan er gekozen worden om dit te behandelen met het IPL systeem.

Hoe werkt het?

Door de vaatjes te verwarmen met het systeem worden de vaatwanden vernietigd. Het lichaam ruimt deze op en het gevolg is dat er een vernieuwde doorbloeding ontstaat. En dat de roodheid en hoeveelheid vaatjes afnemen.

Behandelingen

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de klacht zullen er 2-4 behandelingen nodig zijn om de vaatjes weg te nemen. Tussen de behandelingen zit een tussenpozen van minimaal vier weken.

Wanner er bij rosacea ook veel ontstekingen op de voorgrond staan. Dan zal er een aanpak nodig zijn met thuis producten. Dit is in de vorm van een protocol welke in de ochtend en avond thuis uitgevoerd wordt. Tussentijds evalueren we de voortgang. En zal er eventueel bijgesteld kunnen worden.

Het doel is om de huidbarrière te herstellen. Bij rosacea is deze vaak uit balans en geeft daarom veel klachten. Veelal worden veel huidproducten niet verdragen en geven irritatie. Dit kan door middel van de juiste stoffen dagelijks aan te brengen worden hersteld.

Tijdens een intake wordt bekeken welke aanpak er geschikt is voor uw huid. Het kan ook zijn dat er meerdere methoden worden toegepast.

Na de behandeling en thuisadviezen

Gelijk na de behandeling zal de huid warmer en roder zijn. De dag erna kan er wat zwelling zijn onder de ogen en bij de wangen.

De vaatjes die gelaserd zijn zullen de dagen erna wat donkerder opkleuren en meer zichtbaar zijn. Dit duurt een aantal dagen.

24 uur na de behandeling niet naar de sauna gaan, warm douchen en  geen alcohol nuttigen, omdat we de doorbloeding in de huid niet willen verhogen.

Minimaal vier weken na de behandeling zon vermijden en een sunblock met factor 30 of hoger smeren.

Niet krabben aan eventuele korstjes en de huid kan voorzichtig in worden gesmeerd met een vettere zalf of Calendula.

Rosacea laserbendeling