Lasertherapie tatoeage

Met de Q-switched laser worden tatoeages behandeld. Met deze laser kunnen vele kleuren tatoeages veilig worden behandeld. In de praktijk wordt gewerkt met professionele apparatuur en de behandeling uitgevoerd door huidtherapeuten.

Hoe werkt het?

De laser breekt het pigment in de huid af. De behandeling is niet pijnloos, maar goed te verdragen.

Behandelingen

Tatoeages weglaseren is per persoon verschillend. Een professioneel gezette tatoeage heeft meer behandelingen nodig dan een tatoeage die gezet is door een amateur. Ook de kleur is bepalend voor het aantal benodigde behandelingen. Tijdens de intake bekijken we de tatoeage en kunnen we hier verder over informeren. Tussen de 5-13 behandelingen kunnen nodig zijn om de tatoeage te verwijderen. Het aantal is afhankelijk van de kleur van de tatoeage.

Tussen de behandelingen zit minimaal 8 weken. Eerder behandelen heeft geen zin, want dan behandel je reeds gelaserd pigment welke het lichaam nog aan het afbreken is.

Na de behandeling en thuisadviezen

De huid kan na de behandeling wat rood, warm en opgezet zijn. Tijdens de genezing kan het voorkomen dat er blaartjes en korstjes optreden. Soms kan er hyper-of hypo pigmentatie ontstaan.
In de praktijk koelen we de huid na met een coldpack. Thuis kunt u indien de huid rood of gezwollen aanvoelt ook nog extra koelen.

Mochten er korstjes ontstaan hier niet aan krabben om geen littekentjes te creëren.
Vermijd zwemmen en contactsporten wanneer er nog schilfertjes zijn. In de eerste week na de behandeling geen sauna bezoeken.

Gedurende het behandeltraject de huid niet blootstellen aan zon.

Verwijderen tatoeage met Q-switched laser