Verwijderen ontsierende beenvaatjes

Met de Yag-laser kunnen ontsierende beenvaatjes worden behandeld. Rode, blauwe en paarse vaatjes met een doorsnede van 1-5 mm zijn geschikt om te laseren. Voordeel is dat u na de behandeling geen kousen hoeft te dragen.

Hoe werkt het?

Met de Yag-laser welke een specifieke golflengte uitzendt wordt het bloed wat zich in de vaatjes bevindt verwarmd. Hierdoor worden de vaatjes vernietigd, waardoor de klacht wordt verminderd. Voor de behandeling mag de huid niet te gebruind zijn.

Behandelingen

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de klacht zullen er ongeveer 3 behandelingen nodig zijn om de beenvaten te verminderen. Tussen de behandelingen zit een tussenpoze van minimaal zes weken. De behandeltijd varieert van 5-30 minuten.

Na de behandeling en thuisadviezen

Gelijk na de behandeling zal de huid warmer en roder zijn.  De beenvaatjes die gelaserd zijn zullen de dagen erna wat donkerder opkleuren en meer zichtbaar zijn. Dit duurt een aantal dagen.

Vijf dagen na de behandeling niet naar de sauna, warm douchen en  geen alcohol nuttigen, omdat we de doorbloeding in de huid niet willen verhogen.

Vijf dagen niet sporten. De huid moet zoveel mogelijk de eigen huidskleur zijn en niet gebruind zijn. 4-6 weken na de behandeling ook zon vermijden.

Vijf dagen voor en na de behandeling geen bloedverdunners gebruiken. Niet krabben aan eventuele korstjes en de huid kan voorzichtig in worden gesmeerd met een vettere zalf of Calendula.